För dig som jobbar på sjukhus och barnklinik

Min Stora Dag har sedan starten år 2000 samarbetat med sjukhus och barnkliniker runt om i landet. Det är även sjukhuspersonal som nominerar barn till egna Stora Dagar.

En Stor Dag lever kvar länge. En som sett det på nära håll är Svante Norgren som är barnläkare och chef på Astrid Lindgrens barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Han beskriver att Min Stora Dag många gånger kompletterar vården genom fantastiska upplevelser som gör att barnen både får ny energi och känner sig sedda. Han ser viktiga fördelar med att samarbeta med Min Stora Dag.

Jag har flera patienter som fått Stora dagar som de bär med sig länge.

– Jag har flera patienter som fått Stora dagar som de bär med sig länge. Många har lyft fram att det är första gången de fått göra något roligt just för att de har en kronisk sjukdom och familjerna har kunnat få göra något tillsammans som de annars inte skulle haft möjlighet till, säger han.

Stora Dagar du kan bidra till

En Stor Dag kan vara stor och omvälvande, som att träffa en idol eller resa iväg på ett äventyrsläger. I barnets värld kan även en övernattning på hotell och åka tåg räcka som det där lilla extra som ger ny kraft.

Egen Stor Dag

En egen Stor Dag är för ett enskilt barn och utgår helt från barnets egen önskan. Barn som får en egen Stor Dag har nominerats av sjukhuspersonal.

Läs mer
Stor Dag i grupp

En Stor Dag i grupp går att ansöka till på vår hemsida eller delas i vissa fall ut av sjukhuspersonal. Aktiviteterna upplevs ihop med andra barn och vårdnadshavare.

Läs mer
Stor Dag på läger

En Stor Dag på läger vänder sig till ungdomar mellan 14 och 18 år och genomförs oftast utan föräldrar. Lägren bjuder på en unik chans att träffa andra ungdomar i liknande situation.

Läs mer
Upplevelsepaket

En Stor Dag med upplevelsepaket innehåller aktiviteter som genomförs på egen hand med familjen. De kan exempelvis innehålla en dag på en nöjespark, bio eller middag.

Läs mer

Beställ informationsmaterial

Vi skickar gärna informationsmaterial i form av affischer och informationsblad med enkel och kortfattad information. Budskapet är ”Ansök om en Stor Dag!”. Det är helt kostnadsfritt att beställa vårt informationsmaterial.

Har du frågor eller vill veta mer? Kontakta oss!

John Häggström, projektkoordinator

John Häggström
Projektkoordinator

070-455 20 82

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner