Diana och prinsessan MadeleineDiana och prinsessan Madeleine

”Jag fick gå på prinsesskalas”

Glädje är en livsviktig del av varje vårdplan. För 5-åriga Diana som behandlas för sicklecellanemi innehåller vårdplanen bland annat antibiotika, blodtransfusioner – och ett riktigt prinsesskalas.

5-åriga Diana har sicklecellanemi. Sjukdomen leder till en förändring och påverkan på funktionen av hemoglobin i kroppens röda blodkroppar. Detta för med sig en rad konsekvenser som ökad infektionskänslighet och därför får Diana förebyggande behandling med antibiotika. Sjukdomen kan också leda till så kallade ”kriser” vilket resulterar i kraftiga smärtor. Detta uppkommer på grund av att de avvikande röda blodkropparna täpper igen blodkärl och orsakar syrebrist, vilket kan ge intensiva smärtor, som inte sällan kräver inneliggande vård på sjukhus.

Diana är inlagd på sjukhuset var tredje månad på grund av infektioner och hur sicklecellanemin påverkar hennes blod.

Kalas på Hovstallet med Prinsessan Madeleine
På Dianas Stora Dag var hon ett av åtta barn som blev inbjudna av Prinsessan Madeleine, som är Min Stora Dags beskyddare, till en riktigt kalasig dag på kungliga Hovstallet. Prinsessan Madeleine tog emot alla barnen vid ankomst och där började en fantastisk eftermiddag. Överraskning på överraskning dök upp för barnen, där de fick möta och klappa hästarna i Hovstallet, åka häst och vagn och till och med se ett magiskt uppträdande av barnens idol Tobbe Trollkarl. En favorit för barnen var såklart också den härliga blå prinsesstårtan som serverades med flädersaft ute i trädgården.

En dag för att orka flera
Min Stora Dag uppfyller önskningar för barn som lever med en allvarlig sjukdom eller diagnos. Betydelsen kan inte underskattas. Många läkare vittnar om hur förväntan, glädje och ljusa minnen stärker barnens återhämtning och läkning. Att känslan av utvaldhet ger extra kraft att tackla en tuff vardag.

Prinsessan Madeleine och barnen på prinsesskalaset.

Foto: Magnus Ragnvid

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner