”Glädjen är livsviktig för våra patienter”

 

– Glädje, förväntan och ljusa minnen att hämta kraft ifrån borde vara en självklar del av varje vårdplan. Svensk barnsjukvård är i världsklass men många behandlingar också är extremt tuffa för barnen. Att få en paus för lek, en upplevelse eller bara tid med familj och kompisar blir livsviktigt för att orka kämpa vidare, berättar Svante.

Genom sitt yrke träffar Svante Norgren dagligen barn som kämpar med olika sjukdomar och diagnoser, och har även själv nominerat barn till Stora Dagar. Svante Norgren är chef över Astrid Lindgrens barnsjukhus och medlem i Min Stora Dags medicinska råd.

Det finns barn som är mer på sjukhus än i skolan. Eller mer ensamma hemma på sitt rum, än med kompisar och på aktiviteter. Nära 200 000 barn i Sverige kämpar med så allvarliga sjukdomar och diagnoser att det kraftigt begränsar deras liv. Det är för de barnen din gåva gör skillnad. Tillsammans förverkligar vi fler drömmar och dagar.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner