Ella hos designern Frida JonsvensElla hos designern Frida Jonsvens

Ella fick drömklänning från stjärndesignern Frida Jonsvens

Tänk att få uppleva sin skolbal i en drömlik klänning från en stjärndesigner. Det är precis vad Ella från Skövde ska få göra. Frida Jonsvens är känd för sina vackra kreationer och hennes kläder har setts på många kändisar och kungligheter. På sin alldeles egna Stora Dag önskade Ella sig en balklänning från favoritdesignern.

Ella är 18 år och har ledgångsreumatism. Hon har ständigt ont och är begränsad i vad hon kan göra. Tidigare var dans Ellas största passion i livet och hon bestämde sig tidigt att elitsatsa på just dansen. Träningen kunde ibland ta 20 timmar per vecka, men det gav resultat. Ella har nämligen tagit EM-guld i konstnärlig dans och tävlat i både EM och VM.

Idag har hennes sjukdom tvingat henne att lägga elitsatsningen på hyllan. Hennes kropp klarar inte längre den fysiska påfrestningen. Att dansa en dag gör att hon får svårt att komma upp ur sängen nästa dag.

– Mitt smärtsystem går ständigt på högvarv och det gör mig väldigt trött. Mina händer och fingrar är mina största problem, berättar Ella.

Ella hos designern Frida Jonsvens

Ella på plats hos designern Frida Jonsvens.

”Stort att hon ställde upp”

Ella, som ofta är på sjukhus för att träffa läkare, fysioterapeuter och arbetsterapeut, blev nominerad av sjukvården till en egen Stor Dag. Till sin Stora Dag önskade hon sig en balklänning skapad av favoritdesignern Frida Jonsvens.

– Frida skapar fantastiska klänningar och jag ville verkligen önska mig något som jag aldrig hade kunnat uppleva utan Min Stora Dag. Jag har följt Frida länge på sociala medier och tycker att hennes sociala engagemang, såsom Catwalk och Kvinna till Kvinna, är beundransvärt, säger Ella.

Vid första träffen med idolen fick Ella prova klänningen och tillsammans diskuterade de vilka förändringar som skulle göras. Dagen efter fick Ella komma tillbaka och då var klänningen omsydd och helt perfekt.

”Kändes det som om vi känt varandra hela livet”

– Hon är en så jordnära person och när vi träffades kändes det som om vi hade känt varandra hela livet. För mig är det så stort att hon ställde upp och gav mig den här möjligheten. Klänningen är underbar och den känns verkligen som ”jag”, säger Ella.

Frida Jonsvens: ”Blev rörd till tårar”

Även för Frida Jonsvens var dagen något utöver det vanliga.

– När jag först fick samtalet att Ella önskade sin Stora Dag hos just mig så blev jag rörd till tårar och alldeles varm i hjärtat. Vilken otrolig ära för mig. När jag väl fick möta Ella och hennes föräldrar hemma i min studio så kändes allt så naturligt. Så självklart på något vis. Vilka fantastiska människor allihop. Trots att Ella har sin sjukdom så utstrålade hon så mycket energi och glädje. Ella är en riktigt tuff tjej med ett jävlar anamma utan dess like. Jag blev så otroligt inspirerad av hennes kämpaglöd. Det var så himla roligt att få göra detta tillsammans med Ella.

”Jag blev så otroligt inspirerad av hennes kämpaglöd”

– Så tusen innerligt tack för att jag fick äran att skapa din balklänning Ella. Det var verkligen helt fantastiskt. Nu längtar jag så tills jag få se dig stråla på din studentbal till våren nästa år.

Ella hos designern Frida Jonsvens

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.