För dig som jobbar inom barnpsykiatri och habilitering

En stor del av alla barn som får en Stor Dag har sin kontakt med vården genom regelbundna besök vid habilitering- eller BUP-mottagningar. Min Stora Dag syns med informationsmaterial på cirka 150 mottagningar runt om i landet. Vi hoppas att det ska bli ännu fler! Beställ informationsmaterial här.

Många av våra kontakter på dessa mottagningar delar också ut upplevelsepaket några gånger per år, något som är mycket uppskattat även för vårdpersonalen. En av våra kontaktpersoner inom barnpsykiatrin berättar:

”Många gånger så gråter både barn och föräldrar av glädje när de får dessa aktiviteter.”

Kontakten med Min Stora Dag blir ofta det första som faktiskt är positivt med den diagnos barnet har. Arbetar du inom vården och vill veta mer om kriterier och hur du nominerar till en egen Stor Dag? Mejla nominering@minstoradag.org

Stora Dagar du kan tipsa om

En Stor Dag kan vara stor och omvälvande, som att träffa en idol eller resa iväg på ett äventyrsläger. I barnets värld kan även en övernattning på hotell och åka tåg räcka som det där lilla extra som ger ny kraft.

Stor Dag i gruppStor Dag i grupp
Stor Dag i grupp

En Stor Dag i grupp går att ansöka till på vår hemsida eller delas i vissa fall ut av sjukhuspersonal. Aktiviteterna upplevs ihop med andra barn och vårdnadshavare.

Läs mer
Stor Dag på läger

En Stor Dag i grupp går att ansöka till på vår hemsida eller delas i vissa fall ut av sjukhuspersonal. Aktiviteterna upplevs ihop med andra barn och vårdnadshavare.

Läs mer
Upplevelsepaket

En Stor Dag med upplevelsepaket innehåller aktiviteter som genomförs på egen hand med familjen. De kan exempelvis innehålla en dag på en nöjespark, bio eller middag.

Läs mer

Beställ informationsmaterial

Vi skickar gärna informationsmaterial i form av informationsblad med enkel och kortfattad information om hur man ansöker till en Stor Dag.

Just nu kan du dessutom beställa en specialutgåva av Bamsetidningen på fyra olika språk: svenska, arabiska. farsi och somali. Tidningen handlar om Min Stora Dag och hur man gör för att ansöka om en glädje- och kraftpåfyllande upplevelse!

Det är helt kostnadsfritt att beställa vårt informationsmaterial.

Har du frågor eller vill veta mer? Kontakta oss!

John Häggström
Projektkoordinator

070-455 20 82

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner