För dig som är aktiv inom intresse- och patientföreningar

Är du engagerad i en patientförening eller jobbar i en ideell organisation som berör vår målgrupp? Då kan du bidra till att fler barn hittar till Min Stora Dag! Vi ser att många patientföreningar har en stark lokal förankring och leds av mycket engagerade personer som är nära familjer och anhöriga till barn och ungdomar i vår målgrupp. En liten informationsinsats ger ofta ringar på vattnet.

Vi på Min Stora Dag är alltid intresserade av att samarbeta för att nå ut till så många barn som möjligt. Vi har gjort läger och aktiviteter tillsammans med andra organisationer som alltid varit mycket uppskattade.

Gunilla Sundblad, förbundssekreterare Autism Sverige och Jennifer McShane, generalsekreterare Min Stora Dag, på Hela Spektrat-seminariet 2023. Hela Spektrat är ett samarbete mellan Min Stora Dag och Autism Sverige som finansieras av Postkodlotteriet. Foto: Maja Brand

Stora Dagar du kan tipsa om

En Stor Dag kan vara stor och omvälvande, som att träffa en idol eller resa iväg på ett äventyrsläger. I barnets värld kan även en övernattning på hotell och åka tåg räcka som det där lilla extra som ger ny kraft.

Stor Dag i gruppStor Dag i grupp
Stor Dag i grupp

En Stor Dag i grupp går att ansöka till på vår hemsida eller delas i vissa fall ut av sjukhuspersonal. Aktiviteterna upplevs ihop med andra barn och vårdnadshavare.

Läs mer
Stor Dag på läger

En Stor Dag i grupp går att ansöka till på vår hemsida eller delas i vissa fall ut av sjukhuspersonal. Aktiviteterna upplevs ihop med andra barn och vårdnadshavare.

Läs mer
Upplevelsepaket

En Stor Dag med upplevelsepaket innehåller aktiviteter som genomförs på egen hand med familjen. De kan exempelvis innehålla en dag på en nöjespark, bio eller middag.

Läs mer

Beställ informationsmaterial

Vi skickar gärna informationsmaterial i form av informationsblad med enkel och kortfattad information om hur man ansöker till en Stor Dag.

Just nu kan du dessutom beställa en specialutgåva av Bamsetidningen på fyra olika språk: svenska, arabiska. farsi och somali. Tidningen handlar om Min Stora Dag och hur man gör för att ansöka om en glädje- och kraftpåfyllande upplevelse!

Det är helt kostnadsfritt att beställa vårt informationsmaterial.

Har du frågor eller vill veta mer? Kontakta oss!

John Häggström
Projektkoordinator

070-455 20 82

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner