Ansök till våra Stora Dagar

Du som är mellan 4-18 år och har en allvarlig sjukdom eller diagnos kan ansöka om att delta på våra Stora Dagar.

Här hittar du aktuella Stora Dagar som du kan ansöka till.

Registrera din kod

Har du fått en Stor Dag eller ett upplevelsepaket från Min Stora Dag?

Här registrerar du den kod som du fick med i informationsbladet.

Förberedelsefilmer

Här nedan hittar du tre förberedelsefilmer som kan hjälpa till som stöd om man känner oro eller ångest inför en aktivitet.

Frågor & svar om Stora Dagar

 • Vem kan ansöka om en Stor Dag?

  Du som är mellan 4-18 år och har en allvarlig sjukdom eller diagnos kan ansöka om att delta på våra Stora Dagar i grupp, Stora Dagar på läger eller Stor Dag upplevelsepaket. Du hittar alla aktuella Stora Dagar att

  Till en egen Stor Dag, där barnen själva önskar vad de vill göra, blir barnet nominerad av vårdpersonal. Dessa Stora Dagar går inte att ansöka till.

 • Vi har fått en aktivitet tidigare, kan vi ansöka igen?

  Det går bra att ansöka igen. Barn och unga i vår målgrupp som inte tidigare deltagit vid en aktivitet med oss prioriteras.

 • Vilka medicinska intyg kan jag skicka in?

  Intyget ska innehålla namn och personnummer på barnet, sjukdom och/eller diagnos, uppgifter om vem som ställt ut det samt datum. Intyget får inte vara äldre än 12 månader.

  Exempel på intyg är vår mall som du hittar längre ner på sidan eller en kopia på läkarutlåtande utställt till försäkringskassan.

  Består intyget av flera sidor är det viktigt att vi får samtliga sidor samt att hela sidorna är med.

Medicinskt intyg

Blankett för intyg från vårdpersonal (PDF för utskrift). Har du ett intyg som är framtaget i annat syfte kan det gå bra att använda det.

Här kan också du som har ansökt om en Stor Dag komplettera din ansökan med ett medicinskt intyg.

Om du mår dåligt

Min Stora Dag är ingen vårdenhet och har därför tyvärr inte möjlighet att ge vård till dig som mår dåligt psykiskt. Vi föreslår därför att du i första hand kontaktar anhörig, skola, BRIS (ring 116 111) eller någon annan vuxen.

Om du redan har kontakt med BUP kan du givetvis kontakta den mottagning där du har din kontakt direkt. Annars kan du få hjälp via 1177 som kan slussa dig rätt till en första linje-mottagning eller BUP.

Min Stora Dag med vänner

I Min Stora Dag med vänner bjuder vi på webbglädje och spännande gäster.

Till exempel har vår ambassadör Tobbe Trollkarl satt ihop en härlig show med pyssel och magi. Han avslöjar även några av sina bästa trolleritricks. Greta Thunberg och Albin Ekdal bjuder på en personlig frågestund.

I en extra tuff tid vill Min Stora Dag erbjuda ett Youtube-fyrverkeri av glädje.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner