Hej, vad kul att just du hittat hit!

Min Stora Dag arbetar med att skapa glädjefyllda pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Kanske är just du en av dem som behöver lite extra kraft i vardagen?

Oavsett vem du är så är du varmt välkommen till den här sidan. Här kan du läsa allt om våra olika Stora Dagar (vi har fyra olika!) och om hur du kan förbereda dig inför en Stor Dag.

Du får även möta vårt barn- och ungdomsråd som ger sina bästa tips inför en Stor Dag och så får du självklart se våra härliga ambassadörer. De och flera andra (Greta Thunberg och Nattid bara för att nämna några) har gästat vår Youtube-serie Min Stora Dag med vänner. Den får du inte missa! Danny Saucedo färgar bland annat håret rosa och Tobbe Trollkarl avslöjar några av sina trolleritricks…

Vi är så glada för att du har hittat hit! Nu är det bara att börja scrolla ner på sidan och grotta ner dig i Min Stora Dags värld.

Pim som får en uppenbarelsePim som får en uppenbarelse

Har du fått en Stor Dag?

Vad roligt! Här kan du läsa om hur du bäst förbereder dig.

Vi har gjort flera filmer så att du kan vara så lugn som möjligt inför din Stora Dag. Pim kommer bland annat visa dig hur en tågresa, en hotellövernattning och ett restaurangbesök kan se ut.

Vill du veta mer om Stora Dagar?

Vi har fyra olika Stora Dagar. Här kan du läsa allt du behöver veta om dagarna och hur du kan ansöka till vissa av dem.

Psst! Här kan du ansöka om något av våra aktuella upplevelsepaket. 

Sixten med sitt UpplevelsepaketSixten med sitt Upplevelsepaket
Tobbe Trollkarl framför en kameraTobbe Trollkarl framför en kamera

Se vår alldeles egna Youtube-serie

Vi bjuder in till en rolig och underhållande stund med flera spännande gäster. Bland annat gästar artisten Danny Saucedo, klimataktivisten Greta Thunberg och fotbollsspelaren Albin Ekdal. Det blir sång, frågestund, pyssel och magi! Klicka nedan för att se Min Stora Dag med vänner.

Frågor & svar

 • Hur får man en egen önskan uppfylld?

  Till en egen Stor Dag, där barnen själva önskar vad de vill göra, blir barnet nominerad av vårdpersonal. Dessa Stora Dagar går inte att ansöka till.

 • Vem kan ansöka om en Stor Dag?

  Du som är 4-18 år och har en allvarlig sjukdom eller diagnos kan ansöka om att delta på våra Stora Dagar i grupp, Stora Dagar på läger eller Stor Dag med upplevelsepaket.

  Min Stora Dag finns för barn och ungdomar mellan 4 och 18 år som är bosatta i Sverige och lever med en allvarlig sjukdom eller diagnos.

 • Kan jag ansöka till fler aktiviteter samtidigt?

  Det går såklart bra. Idag har vi dock ingen möjlighet att rangordna eller prioritera ansökningar.

Gruppbild på Min Stora Dags barn- och ungdomsrådGruppbild på Min Stora Dags barn- och ungdomsråd

Möt vårt barn- och ungdomsråd

Clara, Alva, Olivia, Nanna och Noah har alla fått en Stor Dag, så de är något av experter på området. Här har de bland annat samlat sina bästa tips till dig som ska få en Stor Dag.

Så här beskriver de sig själva: ”Vi är ett gäng som vill hjälpa barn och unga i deras tuffa vardag. Vi diskuterar barns rätt i samhället och att våga passa in i samhället med sin sjukdom”.

 

Mitt Stora Stöd

Varje år delar Min Stora Dag ut utmärkelsen ”Mitt Stora Stöd” till någon som på ett osjälviskt, omtänksamt och positivt sätt stöttar barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Kanske finns det någon i din närhet som betytt extra mycket? När det är dags för en ny utmärkelse kan du i så fall nominera den personen.

Susanne Eriksson hemma hos familjen SvedenåsSusanne Eriksson hemma hos familjen Svedenås
Grönt hjärtaGrönt hjärta

Om du mår dåligt

Min Stora Dag är ingen vårdenhet och har därför tyvärr inte möjlighet att ge vård till dig som mår dåligt psykiskt. Vi föreslår därför att du i första hand kontaktar anhörig, skola, BRIS (ring 116 111) eller någon annan vuxen.

Om du redan har kontakt med BUP kan du givetvis kontakta den mottagning där du har din kontakt direkt. Annars kan du få hjälp via 1177 som kan slussa dig rätt till en första linje-mottagning eller BUP.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner