Se Robin Olsen och Emil Forsbergs robotbesök på sjukhuset

Inför EM fick lekterapin på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna ett spännande och efterlängtat besök av herrlandslagspelarna i fotboll Emil Forsberg och Robin Olsen.

Båda spelarna var dock i Båstad på träningsläger, men via en robot kunde de göra ett virtuellt besök och få en pratstund med barnen på plats.

Martin, Nathalie och Vidar fick alla varsin enskild pratstund med fotbollsspelarna. Roboten var för dagen klädd i en fotbollströja signerad av flera landslagsfotbollsspelare. Det blev fina samtal och frågor om bland annat spelarnas pingiskunskaper, favoritmat och hur det känns att snart spela inför publik igen.

Samtal om pingis och favoritmat

Efter pratstunden fick barnen varsin goodiebag fylld med bland annat klistermärken, gnuggisar och små fotbollar.

Nya sätt att sprida glädje på

Min Stora Dag samarbetar sedan länge med Svenska Fotbollförbundet för att sprida kraft och glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Årligen får flera barn träffa spelarna och se matcherna, men på grund av covid-19 står läktarna tomma. Spelarna brukar även göra populära besök på lekterapin.

Vi saknar att kunna mötas i verkligenheten och för många barn är pausen som en Stor Dag ger viktigare än någonsin nu under coronapandemin. Vi är stolta över att vi har ställt om och möjliggjort nya digitala sätt att sprida glädje på.

Ge kraft till barn som kämpar

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

100
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Våra Stora Dagar

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. I år får över 8 000 barn och unga med allvarliga sjukdomar eller diagnoser vara med om en Stor Dag. En dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner