Se Robin Olsen och Emil Forsbergs robotbesök på sjukhuset

Inför EM fick lekterapin på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna ett spännande och efterlängtat besök av herrlandslagspelarna i fotboll Emil Forsberg och Robin Olsen.

Båda spelarna var dock i Båstad på träningsläger, men via en robot kunde de göra ett virtuellt besök och få en pratstund med barnen på plats.

Martin, Nathalie och Vidar fick alla varsin enskild pratstund med fotbollsspelarna. Roboten var för dagen klädd i en fotbollströja signerad av flera landslagsfotbollsspelare. Det blev fina samtal och frågor om bland annat spelarnas pingiskunskaper, favoritmat och hur det känns att snart spela inför publik igen.

Samtal om pingis och favoritmat

Efter pratstunden fick barnen varsin goodiebag fylld med bland annat klistermärken, gnuggisar och små fotbollar.

Nya sätt att sprida glädje på

Min Stora Dag samarbetar sedan länge med Svenska Fotbollförbundet för att sprida kraft och glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Årligen får flera barn träffa spelarna och se matcherna, men på grund av covid-19 står läktarna tomma. Spelarna brukar även göra populära besök på lekterapin.

Vi saknar att kunna mötas i verkligenheten och för många barn är pausen som en Stor Dag ger viktigare än någonsin nu under coronapandemin. Vi är stolta över att vi har ställt om och möjliggjort nya digitala sätt att sprida glädje på.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Berättelser som berör

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger barnen en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner