Norton var dirigent för en dag på Konserthuset i Stockholm

10-åriga Norton har en tuff vardag med epilepsi och en CP-skada. Hemma hos Nortons familj har musik fått en stor betydelse. På hans Stora Dag ville han dirigera en symfoniorkester.

Under sin Stora Dag fick Norton dirigera Kungliga filharmonikerna och möta dirigent Karina Canellakis. Det blev en riktigt fin dag för hela familjen, och framförallt för Norton.

”Idag är det Min Stora Dag mamma”

– I morse vaknade Norton redan kvart över fem och sa ”Idag är det Min Stora Dag mamma”, berättar Nortons mamma Linda.

Nortons mamma är musiklärare och pappa Martin jobbar med musik för Svenska Kyrkan. Mest gör pappa Martin konserter och spelningar, bland annat tillsammans med Nortons farmor som också är dirigent. Även Nortons farfar var dirigent.

– Ofta tittar Norton på i bakgrunden och dirigerar när vi andra i familjen spelar musik, men den här dagen fick han stå i centrum, berättar mamma Linda.

”Det här blir ett minne för livet för honom”

– Norton har en diagnos som gör att han har svårt att komma ihåg saker. Men vi har märkt att riktigt häftiga grejer glömmer han inte. Det här blir ett minne för livet för honom. Det vet vi, berättar Nortons pappa Martin.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner