Lovisa på sin Stora DagLovisa på sin Stora Dag

”Vår tillvaro vändes upp och ner”

5-åriga Lovisa från Ljungby blev kort efter sin ettårsdag diagnosticerad med den aggressiva hjärntumörtypen AT/RT och har opererats, strålats och fått otaliga mediciner och cellgifter.

– Vår tillvaro vändes upp och ner och har sedan dess inte blivit vad den varit. Men vi har hittat ett nytt sätt att leva och vi är måna om att ta vara på livet och dagarna vi har tillsammans så mycket vi bara kan, berättar Lovisas mamma Madeleine.

Innan hon fyllde två år blev hon fri från cancern, men strax innan hon fyllde fyra slog den till igen och proceduren upprepades med operation och strålning.

”Lovisa kämpar, storebror kämpar och vi föräldrar kämpar”

– Sedan dess har Lovisa gått och går fortfarande på behandlingsprotokoll som innebär dagliga mediciner, cytostatika och många, många sjukhusbesök. Slutdatum för behandlingen finns inte. Lovisa kämpar, storebror kämpar och vi föräldrar kämpar. Vår enormt levnadsglada, erfarna, kloka och busiga tjej visar vägen. Egentligen vill vi nog inte se det som att vi kämpar utan istället att vi gör allt i vår makt för att leva så fullt ut som det bara går, berättar Madeleine.

Önskade sig en resa till Stockholm

Lovisa blev nominerad av sin läkare till att få en egen Stor Dag – sin önskan uppfylld. Hon ville ta med familjen på en resa till Stockholm. Hon ville åka tåg, bo på hotell med spa, gå på Gröna Lund och äta pommes på restaurang. Detta ville vi givetvis se till att ordna till Lovisa och hennes familj!

– Vi hade jättefina dagar. Allt var så bra ordnat och vi är verkligen tacksamma! Hotellet jättefint, jätteskönt att bli runtskjutsad med taxi, god mat och aktiviteter. Att få komma in en stund innan öppning på Gröna Lund var toppen. Barnen fick göra egen sockervadd vilket var en hit och vi blev jättefint bemötta. Och restaurangen där ordnade fram massor med pommes och räkor efter Lovisas önskemål, berättar Madeleine.

Tack alla givare som möjliggör Stora Dagar som Lovisas! Tillsammans sprider vi livsviktig glädje.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner