Cancerdrabbade Gry, 5 år, fick vara brandman för en dag

Både Gry och hennes familj har haft en vardag fylld av oro då Gry levt med cancerformen leukemi. När Gry blir stor drömmer hon om att bli brandman och att få rädda andra människor. Min Stora Dag såg till att Gry fick prova på livet som brandman redan nu.

En morgon vaknade Gry upp en med extrem benvärk. Grys föräldrar insåg snabbt att allt inte stod rätt till.

– Vi förstod att det skilde sig från vanlig benvärk när vi såg att Grys blick lyste svart av bottendjup ångest. Vi åkte in gång på gång. Varje gång tog man vår oro på allvar. De tog prover, men hittade ingen leukemi. Till slut sjönk hennes blodvärde, hon blev blek och man hittade celler i blodet som inte skulle vara där, berättar Grys mamma Nadine.

”De rådde oss att ta farväl”

Första året sov familjen 240 nätter på sjukhuset. En ny orosfylld vardag började för dem alla.

– Det var veckorna på iva som var tuffast. När Gry på riktigt kämpade för sitt liv och den samlade infektionsmedicinska expertisen rådde oss att ta farväl av henne och ställa in oss på att förlora henne, säger mamma Nadine.

”Cancerspöket finns alltid”

Cancerdrabbade Gry fick en Stor Dag

Nu ser familjen positivt på framtiden. Gry är i nuläget friskförklarad från cancern och familjen börjar sakta återgå till en slags vardag.

– Gry har börjat i förskolan igen några timmar i veckan och tycker det är så roligt. Sen finns ju alltid cancerspöket tyvärr. Men vi försöker njuta av att vi faktiskt får ha en något så när normal vardag just nu, säger pappa Rune.

Gry fick vara hjälte för en dag

Mitt i all oro och cancerbehandling nominerade Grys läkare Gry till att få en glädjefylld upplevelse från Min Stora Dag. Gry som alltid önskat att få rädda liv som brandman fick såklart uppleva hur det är att vara brandman på sin Stora Dag.

– Jag fick åka till brandstationen där jag fick en egen brandhjälm, men den var för stor så jag fick låna Brand-Jockes riktiga hjälm. Sen fick jag släcka eld och åka brandbil, berättar Gry.

”Jag fick släcka eld och åka brandbil”

Gry var brandman på sin Stora Dag

Tillsammans med räddningspersonalen fick Gry även testa på att med båt rädda mamma och pappa som satte på sig torrdräkter och hoppade i älven.

Den Stora Dagen blev en viktig stund för hela familjen.

– Grys Stora Dag betyder väldigt mycket för henne och för oss alla i familjen. Det var ett efterlängtat äventyr och det skapades oförglömliga minnen som vi kan ha med oss i vardagen, berättar mamma Nadine.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner