Djur och natur under magisk familjehelg

Det blev en underbar helg när flera familjer fick chans att mötas på ön Marholmen utanför Stockholm. Bland annat fick familjerna ett härligt djurbesök, men framför allt många nya bekantskaper och vänner.

Under en helg i september möttes nio familjer för en mysig helg i vacker skärgårdsmiljö. Familjerna bodde i varsin stuga, åt måltider tillsammans och hade möjlighet att umgås vid flera olika aktiviteter.

Helgen anordnades av Hela Spektrat, ett samarbete mellan Min Stora Dag och Autism- och Aspergerförbundet, och riktade sig till barn med autism och deras familjer.

”Här får vi bara njuta”

11-årige Charlie var på plats tillsammans med sin familj. Hans mamma Linda berättar att det för deras familj var jätteskönt att komma iväg och få vara med på färdiga aktiviteter.

– Som NPF-förälder, eller funkisfamilj, är det otroligt mycket att tänka på. Här får vi bara njuta, säger Linda.

Nya vänner och uppskattat djurbesök

Bland aktiviteterna fanns ett mycket uppskattat besök av organisationen Lära med djur som tog med sig sina fyrbenta vänner. Familjerna fick stifta bekantskap med hundar, marsvin och kaniner.

Det bjöds även på en helt magisk trollerishow med magikern Micke Askernäs och trollkarlen Dozzie samt en härlig grillkväll.

”Skönt att få nya kompisar”

Något av det allra bästa var dock att få möjlighet att träffa andra med liknande erfarenheter. Något som uppskattades av både stora som små.

– Det känns lite skönt att få nya kompisar, säger Charlie.

Ge kraft till barn som kämpar

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

100
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Våra Stora Dagar

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. I år får över 8 000 barn och unga med allvarliga sjukdomar eller diagnoser vara med om en Stor Dag. En dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner