Sprid gärna ordet om Min Stora Dag

Tack för att ni som företag eller leverantör engagerar er i vår organisation. Er hjälp och närvaro är ett oerhört fint och värdefullt bidrag till barn som kämpar med en tuff vardag.

Som ett led i det vill vi uppmuntra er till att sprida information om Min Stora Dags arbete och ert engagemang. Det ger inspiration till andra att hjälpa till så att fler barn får chansen att uppleva en Stor Dag

Dela gärna information om Min Stora Dag

Självklart är eventuella inlägg i sociala medier helt ditt eget beslut. Den största och viktigaste insatsen är alltid den Stora Dagen och din medverkan i sig.

Barnets bästa i fokus

Att berätta om Min Stora Dags arbete kräver eftertanke och respekt då det handlar om barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Det är viktigt att barnets bästa alltid står i fokus.

Inget barn ska kunna identifieras

Inlägg publiceras utan bild och information om barnet.

Skriv gärna några beskrivande rader om ert engagemang och om hur ni hjälpt Min Stora Dag. Filma och ta gärna bilder på miljön kring den Stora Dagen.

Var noga med att ingen av deltagarna kan identifieras.

Ett inlägg om Min Stora Dag genererar mycket stort engagemang och väldigt mycket kärlek även när barnet inte är med.

Användning av Min Stora Dags logga

Vi vet att det är väldigt roligt att göra allt för att få den Stora Dagen så magisk som möjligt. Därför förstår vi också att man ibland gärna vill använda Min Stora Dags logga för att trycka på saker, material eller bilder. Man får dessvärre inte göra detta hur som helst.

Det är endast företag och organisationer som har ingått företagssamarbeten med Min Stora Dag som får använda vår logga. Om ni vill använda en logga i samband med en Stor Dag går det istället bra att använda vår ”Vi stödjer Min Stora Dag”-logga eller ”Till förmån för Min Stora Dag”-logga. De får man om man startar en insamling på vår hemsida eller arrangerar en match/ett event till förmån för Min Stora Dag.

Hur beskriver jag Min Stora Dag?

Välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar livsviktiga pauser för barn som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser. En dag för att orka flera.

Min Stora Dag vill att alla de 200 000 barn i Sverige som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser ska få en Stor Dag.

Ni gör stor skillnad om ni uppmanar era följare till handling. Se förslag nedan på budskap ni kan använda för att uppmana följarna att själva hjälpa till:

  • Vill du hjälpa till? Swisha en gåva till 900 51 33 så ger du kraft till barn som kämpar!
  • Följ @minstoradag på Instagram för att följa deras arbete!
  • Gilla @Min Stora Dag på Facebook för att följa deras arbete!

På sociala medier

  • Tagga oss gärna med @minstoradag eller genom att använda hashtaggarna #endagförattorkaflera och/eller #minstoradag om ni lägger upp något om oss på sociala medier.

All press hänvisas till Min Stora Dags pressavdelning

Min Stora Dag bjuder aldrig in press till aktiviteten. På den Stora Dagen ska fokus vara på att barnet mår bra, får en välbehövlig paus och bara fokuserar på sig själv.

Leverantörer eller andra partners får därför inte själva bjuda in press till en aktivitet.

Om barnet själv vill medverka i press kontaktar vi press efter att den Stora Dagen har ägt rum. Min Stora Dag paketerar då ett presspaket med bilder, film och texter.

Hör gärna av er! Vi hjälper er gärna för att ni på bästa sätt ska kunna berätta om våra Stora Dagar.

Louise Borlind, presskontakt
louise.borlind@minstoradag.org
070-455 20 80 (direkt)
08-660 50 96 (växel)

Alfred, 8 år, bakom kulisserna på Morgonshowen på sin Stora DagAlfred, 8 år, bakom kulisserna på Morgonshowen på sin Stora Dag

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner