Min Stora Dag söker en kommunikatör till projektet ”Glädje utan gränser”

Min Stora Dag söker en kommunikatör till det treåriga specialprojektet Glädje utan gränser. Projektet, som är finansierat av Allmänna Arvsfonden, går ut på att säkerställa att fler barn i vår målgrupp kan få chansen att uppleva en Stor Dag, oavsett språkliga barriärer och kulturella olikheter. Ta chansen och sök ett unikt, roligt och meningsfullt jobb där du gör skillnad på riktigt och påverkar människors liv positivt varje dag.

Vi söker en erfaren kommunikatör med relevant utbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet till detta spännande och viktiga projekt. I nära samarbete med en ansvarig projektledare kommer du att producera och koordinera frekventa kommunikationsinsatser och taktiskt ta ut information som ska inspirera och engagera vår omvärld.

Kommunikationsarbetet innebär textproduktion, budskapsförmedling, pressbearbetning, PR- och kampanjarbete och uppsökande insatser mot universitetssjukhus, barnkliniker och lekterapier, mottagningar inom barn- och ungdomspsykiatrin, barn- och ungdomshabiliteringen samt intresseorganisationer och patientföreningar som representerar olika delar av vår målgrupp.

Personliga egenskaper och spetskompetens

Vi söker en värdedriven person som har en stark känsla för innehåll. Du är en van och skicklig skribent som kan producera texter och formulera budskap som engagerar med rätt tonalitet.

Kommunikationen kommer primärt att riktas till projektmålgruppen, deras föräldrar och vårdgivare. Min Stora Dag lägger stor vikt vid att göra barnets röst hörd, och du värnar om det personliga tilltalet och barnets och mottagarens perspektiv i dina texter och kombinerar det med hög energi, nytänkande och idékraft. Du kan vid behov agera redaktör av andras texter och är en van korrekturläsare.

Som person frodas du av samarbete och av att jobba med människor med olika perspektiv och erfarenheter. Ditt självledarskap är starkt – du jobbar bra självständigt – och du är empatisk och målmedveten.

Du är prestigelös, förtroendeingivande och har lätt för att bygga och underhålla goda relationer med såväl kollegor som externa partners. Du bidrar med entusiasm och engagemang till projektet, är nyfiken och gillar att bryta ny mark.

Du har kompetens inom datadriven kommunikation och förmåga att kanalanpassa innehåll.
Mätning, uppföljning, analys och rapportering är en ständigt närvarande, prioriterad del av ditt arbete. I uppdraget ingår även att skapa inlägg i Min Stora Dags sociala kanaler och att moderera och interagera med våra följare.

Du kan följande program:

Adobe After Effects

Adobe Premiere Pro

Adobe InDesign

Adobe Photoshop

Microsoft-programmen

Facebook Business Manager

På Min Stora Dag arbetar vi kontinuerligt för att vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi vet att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare.  För just den här rollen är extra språkkompetens i arabiska, farsi eller somali meriterande.

Vid alla rekryteringar läggs stor vikt vid personlig lämplighet och inställning.

Min Stora Dags värderingar är glädje och kvalitet och internt har vi extra fokus på tillit och samarbete. Värdegrunden är avgörande för vår framgång och en gemensam utgångspunkt i vårt arbete.

Om projektet Glädje utan gränser

Min Stora Dags målgrupp är barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser mellan 4 och 18 år. Projektet fokuserar på att nå en specifik grupp barn inom vår målgrupp som vi vill nå i större utsträckning; barn till föräldrar som är utrikesfödda. Glädje utan gränser ska säkerställa att fler barn i vår målgrupp kan få chansen att uppleva en Stor Dag och innebär en viktig utveckling för vår verksamhet för att arbeta mer inkluderande.

Min Stora Dag ser sedan ett par år tillbaka en markant ökning av barn som söker sig till våra aktiviteter. Familjer och sjukvården beskriver parallellt att behovet av hjälp har stigit kraftigt. Vi ordnar en rad olika typer av upplevelser. Vissa barn kommer till oss via sjukvården medan andra får vår hjälp via självanmälda ansökningar på vår webb. Där är de som söker idag beroende av det svenska språket för att nå fram och detta ska projektet Glädje utan gränser ändra på. Genom översatt informationsmaterial, instruktionsfilmer, riktade informationssatsningar och andra inspirerande verktyg ska Glädje utan gränser bli ingången till Min Stora Dag för fler behövande unga. Språken engelska, arabiska, farsi och somali är projektets utvecklingsspråk.

Praktiskt

Tjänsten som kommunikatör är en treårig projektanställning med tillträde oktober 2022.  Du rapporterar till Glädje utan gränsers projektledare på daglig basis samt vår marknads- och kommunikationschef. Du ingår i vårt kommunikations- och marknadsteam.

Min Stora Dags kansli är beläget i Vasastan i centrala Stockholm. Vi arbetar flexibelt; två fasta dagar i veckan från vårt kansli och därutöver antingen på kansli eller våra hemmakontor beroende på vad arbetet kräver.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 1 september 2022.

Varmt välkommen med personligt brev och cv till rekrytering@minstoradag.org. Märk ditt mejl med Kommunikatör ”Glädje utan gränser” i ämnesraden.

Vid ansökan ber vi dig bifoga två exempel på kommunikation du producerat som du är extra stolt över.

Om Min Stora Dag

Min Stora Dag är en rikstäckande välgörenhetsorganisation som uppfyller önskningar och sprider livsviktig glädje genom upplevelser för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Organisationen består idag av 22 personer och vi har runt 250 fantastiska volontärer runt om i hela landet till vår hjälp. Läs mer om oss här.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner