Min Stora Dag söker en projektchef med hjärtat på rätta stället

Min Stora Dag uppfyller önskningar för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Genom ”Stora Dagar” får barnen livsviktig glädje och ny kraft att orka fortsätta kämpa. Vi söker nu en projektchef som ska leda och utveckla vårt projektteam så att ännu fler barn får sina önskningar uppfyllda. Ta chansen och sök ett unikt, roligt och meningsfullt jobb där du gör skillnad på riktigt!

Min Stora Dag är i en spännande som fas där vi växer och når allt fler behövande barn.
Behovet av vår hjälp har ökat de senaste åren. Detta märker vi inte minst från den stora tillströmningen av ansökningar från barn i vår målgrupp. Nu söker vi dig som vill leda vårt fantastiska projektteam om 11 personer och arbetet med att skapa minnesvärda, kraft- och glädjegivande Stora Dagar!

Tillsammans med ditt team leder du arbetet med att skapa, genomföra och uppfylla barnens önskningar – det vi kallar Stora Dagar (dvs. egna Stora Dagar, Stora Dagar i grupp, Stora Dagar på läger och Stora Dagar upplevelsepaket).

Som projektchef har du det övergripande ansvaret för projektavdelningens medarbetare, mål, planering, budgetering, bemanning, utveckling samt uppföljningsarbete.

Ihop med ditt team ansvarar du för samarbetet med olika intressenter; vårdgivare, Min Stora Dags medicinska råd, Min Stora Dags barn- och ungdomsråd, projekt med andra organisationer och utvalda sponsorer och partners. Tillsammans med vår volontärsamordnare ansvarar du även för samarbetet med våra fantastiska volontärer.

Vi söker dig som:

• Är en positiv, erfaren och värdedriven ledare. Du har dokumenterad, mångårig tidigare chefserfarenhet som ansvarig för en stor eller mellanstor grupp.

• Har ett stort samhällsengagemang, barnperspektivet i fokus och brinner för vårt ändamål!

• Värnar om det personliga bemötandet, är förtroendeingivande och har lätt för att bygga och underhålla goda relationer med såväl kollegor som externa partners. Du är en god kommunikatör, har ett gott renommé och ett etablerat, välskött nätverk.

• Har en stark samarbetsförmåga och bidrar med entusiasm, engagemang och nyfikenhet för att utveckla ditt område och dina medarbetare.

• Är en van kravställare med stor erfarenhet av att upphandla konsulter och tjänster.

• Är strukturerad och van vid att arbeta med många parallella projekt, såväl långsiktigt som i nuet.

• Du har stor förmåga att se helhetsperspektiv och jobbar vant med budget, tids- och produktionsplan. Din ambition är hög och du brinner för att leverera med kvalité oavsett storlek på budget.

• Har goda kunskaper i Office-paketet och kunskap om olika CMS-plattformar, t. ex. SalesForce.

Vid sidan om det strategiska, ledande uppdraget, gillar du att arbeta operativt och ibland vara ute på fältet.

Meriterande (något eller flera av nedanstående):

• Tidigare chefsansvar.

• Dokumenterat utvecklingsarbete med god måluppfyllnad och konkreta resultat.

• Tidigare erfarenhet från arbete med barn- och unga som målgrupp

• Tidigare chefsuppdrag inom t. ex. vård, service- aktivitets- eller upplevelseindustrin.

Övrigt:

På Min Stora Dag arbetar vi kontinuerligt för att vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi vet att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare.

Vid alla rekryteringar läggs stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och inställning.

Min Stora Dags värderingar är glädje och kvalitet och internt har vi extra fokus på tillit och samarbete. Värdegrunden och medarbetarnas engagemang är avgörande för vår framgång och en gemensam utgångspunkt i vårt arbete.

Min Stora Dag är en rikstäckande välgörenhetsorganisation som uppfyller önskningar och sprider livsviktig glädje genom upplevelser för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Organisationen består idag av 22 personer och vi har runt 250 fantastiska volontärer runt om i hela landet till vår hjälp. Läs med om oss här.

Praktiskt:

Tjänsten som projektchef är en tillsvidareanställning. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till generalsekreterare Jennifer McShane. Du och ditt team arbetar nära övriga kollegor på Min Stora Dag marknads- och kommunikationsavdelningen, insamlingsavdelningen samt ekonomi. Tjänsten är målstyrd och kan innebära visst arbete utanför kontorstid.

Vid fackliga frågor kontakta unionen@minstoradag.org

Min Stora Dags kansli är beläget i Vasastan i centrala Stockholm. Vi arbetar flexibelt: två fasta dagar i veckan från vårt kansli och därutöver antingen på kansli eller hemma beroende på vad arbetet kräver.

Ansökan:

Sista ansökningsdagen är den 12 december med tillträde i början av 2023. Intervjuer genomförs löpande. Varmt välkommen med personligt brev och cv till rekrytering@minstoradag.org Märk ditt mejl med ”Projektchef”.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner