Kommunikatör med presskompetens till Min Stora Dag – föräldravikariat

Vår Louise går på föräldraledighet i ett år och nu söker vi en vikarierande kommunikatör med spetskompetens inom press och PR! Min Stora Dag kommer de närmaste åren att fokusera på att öka sin insamling för att möjliggöra många fler Stora Dagar för barn runt om i Sverige. God, inspirerande och engagerande kommunikation är en förutsättning för att vi ska lyckas och därför söker vi dig som är en extra stjärna inom din disciplin. Ta chansen och sök ett unikt, roligt och meningsfullt jobb där du gör skillnad på riktigt och påverkar människors liv positivt varje dag!

Min Stora Dag letar efter en erfaren kommunikatör med relevant utbildning och flera års arbetslivserfarenhet inom kommunikation, gärna med ett bra nätverk inom media. I nära samarbete med marknads- och insamlingsavdelningen kommer du att producera och koordinera kommunikationsaktiviteter samt genom frekventa PR-insatser skapa utrymme i förtjänade kanaler. Kommunikationsarbetet innebär även textproduktion, budskapsförmedling och kampanjarbete i nära samarbete med kollegorna på marknads- och kommunikationsavdelningen samt övriga kollegor på Min Stora Dag.

Personliga egenskaper och spetskompetens:

Vi söker en inspirerad och rutinerad kommunikatör som har en stark känsla för innehåll. Du är en van och skicklig skribent som kan formulera budskap som engagerar och aktiverar din omvärld. Du har lätt för att bygga och underhålla goda relationer med såväl kollegor som externa partners och har stor erfarenhet av PR-arbete med dokumenterat gott utfall.

Som person är du värdedriven. Du frodas av samarbete och att jobba med människor med olika perspektiv och erfarenheter. Ditt självledarskap är starkt – du jobbar även bra självständigt – och du är empatisk och målmedveten.

Du är prestigefri, förtroendeingivande, nyfiken och gillar att bryta ny mark. Du bidrar med entusiasm och engagemang till dina projekt och kollegor.

Det är meriterande om du har vana från Adobeprogram såsom Indesign, Photoshop och Premiere Pro.

På Min Stora Dag arbetar vi kontinuerligt för att vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi vet att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare. Vid alla rekryteringar läggs stor vikt vid personlig lämplighet och inställning.

Min Stora Dags värderingar är glädje och kvalitet och internt har vi extra fokus på tillit och samarbete. Värdegrunden är avgörande för vår framgång och en gemensam utgångspunkt i vårt arbete.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat inkludera detta:

  • Arbeta aktivt med att ta fram engagerande text och budskap
  • Mediekontakt för barn och familjer som fått Stora Dagar
  • Skriva pressmeddelanden, förpacka olika uppslag till redaktionellt innehåll och aktivera media i bevakning av Min Stora Dag
  • Identifiera, projektleda och aktivera olika PR-initiativ
  • Kreativt arbete kring uppdrag från insamlingsavdelningen
  • Ta fram årsplan samt vara kontaktperson för Min Stora Dags ambassadörer

Eftersom Min Stora Dag lägger stor vikt vid att göra barnets röst hörd är det viktigt att du värnar det personliga tilltalet och barnets perspektiv i text och bild.

Praktiskt:

Tjänsten som kommunikatör är ett vikariat med tillträde så snabbt som möjligt under hösten 2022. Du arbetar hos oss hela 2023, rapporterar till marknads- och kommunikationschef och ingår i en enhet på fem personer.

På Min Stora Dags kansli, beläget i Vasastan i centrala Stockholm, jobbar totalt 22 personer. Vi arbetar flexibelt: två fasta dagar i veckan från vårt kansli och därutöver antingen på kansli eller hemma beroende på vad arbetet kräver. Du kommer att ha målstyrd arbetstid.

Ansökan:

Varmt välkommen med ett personligt brev och cv till rekrytering@minstoradag.org Märk ditt mejl med Kommunikatör i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är 30 september 2022.

Vi ber dig också bifoga två exempel på press/PR-aktiviteter och som du är extra stolt över.

Om Min Stora Dag:

Min Stora Dag är en rikstäckande välgörenhetsorganisation som uppfyller önskningar och sprider livsviktig glädje genom upplevelser för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Under 2021 fick 8 255 barn en Stor Dag. Vi har ett mycket nära samarbete med sjukvården och till vår hjälp har vi även våra cirka 250 fantastiska volontärer runt om i hela landet. Läs med om oss här.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner