Peter ”Foppa” Forsberg uppfyller 10-åriga Sigges dröm

Sigge som har behandlats för leukemi älskar hockey och största idolen är Peter ”Foppa” Forsberg. På sin Stora Dag önsksade han därför att få spela hockey med idolen.

10 åriga Sigge från Östervåla har en ofta tuff vardag då han har behandlats för leukemi sedan 2018. Sigge är en kille som älskar hockey, han har spelat sedan han var 6 år, och säger själv att han ska bli den nya Foppa.

Min Stora Dag såg därför till att Sigge fick uppleva något som fyllde på med glädje och kraft. Sigge fick precis träffa sin stora idol Peter Forsberg och ta sig ut på isen. En dag han sent kommer glömma.

Under hela mötet var de ute på isen

– Sigge har en jättehärlig inställning till troligtvis inte bara hockeyn, utan hela livet, säger Peter Forsberg.

Sigge anlände till ishallen i en stor vit limousine, så som en Stor Dag ska börja. Med spänd förväntan inväntades den stora idolen Peter Forsberg. Sedan blev det åka av. Under hela mötet var de ute på isen och spelade eller körde ”Idioten”.

Sigge har drömt om att träffa Foppa sedan han fick reda på att Foppa fanns

Sigge fick också ställa lite frågor som han hade funderat på. Efter det, när alla trodde att de skulle byta om, så säger Foppa ” Vi kör 5 min till eller hur?” Såklart att Sigge inte tackade nej. Det märktes att båda njöt över att vara ute på isen tillsammans.

Hockey är Sigges största passion och han har drömt om att träffa Foppa sedan han fick reda på att Foppa fanns.

”Hockeyn har betytt jättemycket hela den här sjukdomstiden”

– Han är bäst i världen, det var därför jag ville träffa honom, och för att han är en hockeylegendar, berättar Sigge.

– Hockeyn har betytt jättemycket hela den här sjukdomstiden. Redan när han låg på barnintensiven tittade han på gamla hockeymatcher och klipp på Foppa, det var varit en del av målet att komma tillbaka till isen hela tiden, berättar Sigges mamma, Anna.

Båda hockeyspelarna var nöjda i slutet av den Stora Dagen

Sigge och Foppa fick prata om hur härligt det är att göra mål och bra skjuttekniker. Och det verkade som om båda hockeyspelarna var nöjda i slutet av den Stora Dagen:

– Jag fick vara frisk och hel under hela min uppväxt och fick hålla på med det jag älskade. Det är förstås jättekul att få ge tillbaka, säger Peter Forsberg.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner