Nanna, 17, fick drömträff med Carola

Carola Häggkvist har länge varit 17-åriga Nannas stora idol. Så när Nanna fick önska sig en egen Stor Dag var det en träff med Carola som stod högst upp på önskelistan.

För Nanna från Varberg är vardagen kämpig och ibland måste hon vistas på sjukhus flera veckor i sträck. Hon lever med den kroniska sjukdomen Ehlers-Danlos syndrom (EDS) och Variabel immunbrist (CVID), vilket gör att hon ständigt får infektioner, hudutslag och besvärliga biverkningar.

”Ofta när jag varit på sjukhuset eller i tuffa tider så har jag satt på Carolas musik i bakgrunden”

Nanna som älskar att sjunga och stå på scen visste vad hon ville ha när hon fick önska sig en egen Stora Dag – en träff med idolen och förebilden Carola.

– Carola betyder mycket för mig! Ofta när jag varit på sjukhuset eller i tuffa tider så har jag satt på Carolas musik i bakgrunden och då har det oftast vänt på en sekund, säger Nanna.

Fick sjunga på scen tillsammans med Carola

Träffen ägde rum i Sigtuna och i samband med Carolas coronaanpassade sommarkonsert fick Nanna både vara med på soundcheck och konsert. Som överraskning fick Nanna även stå på scen och sjunga inför publik. En dag som gav stor glädje och kraft och skapade minnen för livet.

”Som mamma kan man aldrig slappna av”

– Som mamma kan man aldrig slappna av för man vet inte när Nanna blir sjuk, eller om och vad som händer. Det enda vi vet är att Nanna har en kronisk sjukdom och hon kommer inte att bli frisk. Det är viktigt med sådana här pauser och att hon får göra roliga saker mellan varven. Just att hon fick sjunga tillsammans med Carola – det kommer hon bära med sig resten av livet, säger Nannas mamma.

Nanna summerar dagen tillsammans med Carola som både pirrig och jättekul.

– Det är en ära att få erkännandet att betyda så mycket för någon. Det var en fantastisk dag och jag är väldigt glad att jag fick träffa Nanna, säger Carola.

Ge kraft till barn som kämpar

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

100
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner