”Jag fick träffa min största idol”

Roliga minnen är en livsviktig del av varje vårdplan. För 11-åriga Majken som har juvenil dermatomyosit innehåller vårdplanen bland annat cellgifter, immunglobulin – och ett besök på Liseberg.

För Majken från Hudiksvall har sjukdomen juvenil dermatomyosit framför allt satt sig på hennes muskler vilket ger upphov till olika grader av smärta. Majken får medicin dagligen. En gång i veckan får hon cellgift som ger huvudvärk och illamående. En gång i månaden får hon immunglobulin som ger huvudvärk och tillfällig svullnad. Majken träffar också kontinuerligt sjukgymnast för uppföljning och kontroll av rörelseförmåga och muskelstyrka.

– Förut när jag rörde ett finger, då gjorde det ont i hela kroppen, det ilade till. När det var som värst tog jag 18 kortisontabletter per dag, idag är det mycket bättre och jag har kunnat sluta helt med kortison, berättar Majken.

Fick sin önskan uppfylld
Majken blev nominerad av sin läkare till att få en önskan uppfylld av Min Stora Dag. På sin Stora Dag fick Majken, tillsammans med sin familj, åka till Göteborg.

Det blev hotellövernattning, Universeum, middag på Pinchos och så höjdpunkten – Lotta på Liseberg och en träff bakom kulisserna med självaste Lotta Engberg. Ta del av Majkens dag i filmen här ovan!

Majken passade bland annat på att fråga Lotta hur det känns att vara tv-kändis.

– Det här var en av mina världens bästa upplevelser, sa Majken direkt efteråt.

Ge en dag för att orka flera
Med en gåva till Min Stora Dag är du med och uppfyller önskningar för barn som lever med en allvarlig sjukdom eller diagnos. Betydelsen kan inte underskattas. Många läkare vittnar om hur förväntan, glädje och ljusa minnen stärker barnens återhämtning och läkning. Att känslan av utvaldhet ger extra kraft att tackla en tuff vardag.

Men behovet är enormt. Just nu finns det nära 200 000 barn i Sverige som ännu inte har fått sin önskan uppfylld. Med din gåva blir det möjligt. Ge en dag för att orka flera. Swisha en gåva nedan.

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner