Elsas mamma: ”Det var en chock för oss”

Elsa är tio år och bor i Nyköping. För knappt ett år sedan fick hon diagnosen diabetes typ 1. Det kom som en chock för familjen och fick stor påverkan på både Elsa och hennes familj.

– Hon låg inlagd på sjukhus i början, det var en stor omställning, en chock för oss. Från ena dagen till den andra så hade hon en allvarlig sjukdom, berättar Elsas mamma Johanna.

Johanna berättar att sjukdomen påverkar vardagen mycket eftersom de hela tiden behöver hålla koll på värden och alltid vara beredda att fatta beslut och agera utifrån Elsas tillstånd.

”Låg och hoppade i sängen”

I början av sjukdomen behövde Elsa spendera tid på sjukhus. Det var då, med hjälp av personal på sjukhuset, som hon kom i kontakt med Min Stora Dag.

– Jag var ju inlagd på sjukhus och då kom de på lekterapin och sa att de hade en plats till mellofesten med Min Stora Dag. Då blev jag jätteglad och låg och hoppade i sängen, säger Elsa.

– Jag tror att det kommer finnas med henne, att hon fick en Stor Dag precis i början av sin sjukdom. Att det blev något positivt när hon hade det som tuffast, säger Elsas mamma Johanna.

Hör Elsa och hennes mamma Johanna berätta i filmen ovan.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner