Tack Svenska Postkodlotteriet

Nästan en miljon människor i Sverige är med i Svenska Postkodlotteriet och betalar för en lott varje månad. Överskottet från detta går till ideella organisationer. Min Stora Dag är en av förmånstagarna, något vi är väldigt glada och stolta över.

Tack Postkodlotteriet och alla ni som köper lotter.

Tillsammans gör vi skillnad för barn som kämpar!

Se filmen om Min Stora Dag och Postkodlotteriet.

Min Stora Dag tar emot sju miljoner kronor

Min Stora dag är stolt förmånstagare av Svenska Postkodlotteriet. 2024 fick vi ta emot sju miljoner kronor i basstöd.

– Vi är så tacksamma! Det här fantastiska stödet kommer omvandlas till kraft och glädje för så många barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Stora Dagar som kommer lindra, hjälpa, trösta och motivera att fortsätta kämpa. Genom Postkodlotteriets stöd är alla som har en postkodlott med och bidrar till att vi kan skapa tusentals upplevelser i form av Stora Dagar varje år. Så fler barn kan få en dag för att orka flera! Jag vill rikta ett innerligt tack till er alla, säger Min Stora Dags generalsekreterare Jennifer McShane.

”Detta stora och värdefulla stöd betyder enormt mycket”

Min Stora Dag har haft förmånen att ta emot pengar från Svenska Postkodlotteriet sedan 2009. Jennifer McShane är generalsekreterare på Min Stora Dag. Vi passade på att fråga hur hon ser på stödet.

Vad betyder stödet från Postkodlotteriet?

– Detta stora och värdefulla stöd betyder enormt mycket då det omvandlas till hopp och livsviktig glädje till barn som kämpar. Rent konkret har pengarna använts till att uppfylla drömmar och önskningar i form av Stora Dagar-upplevelser för tusentals behövande barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Vad används pengarna till?

– Till förverkligandet av Stora Dagar! Till exempel room makeovers, storstadsweekends, resor till fjällen, kryssningar till Gotland, spännande möten med djur på Kolmården, heldagar med åkband och mat på Grönan och Liseberg, besök på Disney on Ice-föreställningar och Melodifestivalens tävlingar. Vi ordnar gruppaktivteter på fotbolls- och hockeymatcher, filmvisningar på bio, digitala e-sportdagar och sminktutorials. Pengarna används också till läger för tonåringar och till många upplevelsepaket som skickas ut inför lovperioderna, hem till barn runt om i hela landet, anpassade efter att kunna glädja på trygg hemmaplan och för att underlätta i en mer isolerad tillvaro. Vi finansierar skapandet av barnens upplevelser helt genom gåvor och de Stora Dagarna vi erbjuder vår målgrupp är helt kostnadsfria.

Hur ser du att stödet från Postkodlotteriet gör skillnad?

– Varje Stor Dag vi genomför skapar kraft, glädje och hopp i ett barn, men den påverkar också deras familj och hela vårt samhälle positivt. Stora Dagar får barnen som kämpar att känna sig utvalda istället för utsatta. Det här är alla som har en postkodlott med och bidrar till.

Vad skulle du vilja säga till lottköparna?

– Ni hjälper oss att sprida livsviktig glädje, så ni är fantastiska glädjegivare! Jag vill rikta ett innerligt tack till er alla, för med er hjälp kan vi fortsätta viktiga vårt arbete och hjälpa fler barn som lever i en sjukdomstyngd vardag.

Om Svenska Postkodlotteriet

Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet och betalar för en lott varje månad. Detta genererar ett överskott som går till ideella organisationer.

Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det kallas #postkodeffekten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Logga: Svenska PostkodlotterietLogga: Svenska Postkodlotteriet

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner