Barn och unga sökes till viktigt uppdrag för Min Stora Dag

Har du fått en Stor Dag någon gång? Vill du ha ett roligt och annorlunda uppdrag som gör skillnad? Kanske har du många funderingar kring hur världen omkring dig fungerar och påverkar dig. Eller har du idéer kring hur vuxna du möter borde behandla dig och andra unga?

Med din hjälp vill vi utveckla Min Stora Dags barn- och ungdomsråd! Rådet består idag av Clara, Alva, Olivia, Nanna och Noah som tillsammans startade upp rådet 2019. Nu söker vi nya kollegor till det här gänget för att diskutera frågor som är viktiga för barn och unga.

Så här beskriver rådet själv sitt arbete:

− Vi är ett gäng som vill hjälpa barn och unga i deras tuffa vardag.
− Vi diskuterar barns rätt i samhället och att våga passa in i samhället med sin sjukdom eller diagnos.
− Vi gör det för att vi bryr oss om andra, vi vill finnas för varandra.
− Vi pratar om Min Stora Dag som organisation och hur de kan bli bättre.

Här kan du läsa mer om rådets arbete och uppdrag.

Barn- och ungdomsrådet bestämmer själva över stora delar av sitt arbete. Med som stöd finns barnrättsexperten Åsa Ekman som kan hjälpa till i beslutsfattandet. Rådet spånar idéer, diskuterar mycket, analyserar en hel del och har väldigt roligt tillsammans! Ibland får rådet förslag på om de vill vara med i intervjuer i media eller dela med sig av sina tankar inför en publik, men det är inget krav att man ska delta.

Du som ansöker behöver inte ha några förkunskaper. Vi vet att du redan är expert på hur det är att vara barn eller ung idag. Vi på Min Stora Dag vill lära oss av dig och vi tror att du också kommer få lära dig många nya saker längs vägen och träffa nya härliga människor.

Vi söker dig som:

  • Har fått en upplevelse eller Stor Dag genom Min Stora Dag och är mellan 11 och 14 år.
  • Tycker om att dela med dig av dina tankar och idéer.
  • Vill att vuxna ska bli bättre på att lyssna på och förstå barn och unga.
  • Vill träffas under två helger 2022 och några gånger digitalt.

Du får gärna gilla att träffa nya människor, vara nyfiken och kreativ, men det är inget krav.

Att vara en del av Min Stora Dags barn- och ungdomsråd är gratis. Min Stora Dag bjuder på mat, hotellövernattning, eventuella gemensamma aktiviteter och resor till och från rådets fysiska möten som kommer vara i Göteborg och Stockholm.

Så här ansöker du till Min Stora Dags barn- och ungdomsråd:

Du och dina föräldrar behöver skicka in en ansökan. Du kan till exempel berätta vem du är och varför just du vill vara med i vårt råd. Vill du så kan du gärna skriva något om den Stora Dagen du varit med om. Det räcker jättebra med ett brev, en teckning med några personliga rader, en mobilhälsning eller något helt annat.

Vi vill ha din ansökan absolut senast 19 december 2021.
Du ansöker via formuläret nedan.

För att samarbetet mellan dig och de andra medlemmarna i rådet ska bli så bra som möjligt så kommer vi att höra av oss till dig om vi har frågor eller vill veta mer om dig och din ansökan. Vårt mål är att få ihop ett gäng där alla kan trivas och ha kul, och där vi får in många olika tankar och idéer.

Vi tror att rådet kommer funka som bäst och lära oss mest om det består av personer som har olika intressen, kommer från olika ställen och gillar olika saker. Ungdomarna som redan varit med i rådet ett tag kommer vara de nya barnen/ungdomarnas faddrar och hjälpa till lite extra i starten. Har du frågor eller funderingar hör av dig till ansokan@minstoradag.org

Hoppas du vill bli Min Stora Dags nya expert. Tillsammans med barn- och ungdomsrådet kan du hjälpa oss att fortsätta göra riktigt bra och roliga saker för barn och ungdomar som har det kämpigt!

Vi ser fram emot din ansökan!

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner