Klara på musiklägret 2021Klara på musiklägret 2021

Musikläger med sång och studiobesök– ”Kände sig som VIP”

När nio ungdomar möttes i Stockholm för ett musikläger var schemat fullmatat med upplevelser. De fick träffa Danny Saucedo, besöka både Avicii Arena och Spotify och självklart spela in låtar i en proffsstudio. ”Once in a life time”, enligt 16-åriga Klara.

Lägret började med ett unikt besök på ett tomt Avicii Arena. När ungdomarna kom ner på parkett väntade den första överraskningen. Mitt i arenan satt artisten, och Min Stora Dags ambassadör, Danny Saucedo.

– Lägret var över förväntan, surprise en efter en med kändisträffar och once in a life time-händelser, berättar Klara som var en av deltagarna.

Roliga minnen och bra sångtips

När Klara, som älskar musik och att sjunga, fick höra talas om Min Stora Dags musikläger kände hon direkt att det var en självklarhet att hon skulle ansöka om att få vara med. På lägret fick hon både roliga minnen och nya hjälpmedel för sångrösten.

– Det är nya upplevelser jag kommer ha med mig i livet, säger Klara.

Klara har den neuropsykiatriska diagnosen ASD och medicineras även för depression.

– Mina svårigheter med tillit och begränsningar i konversationer gör det väldigt svårt att skaffa vänner som ser mig för den jag är, berättar Klara.

”Man kände sig som en VIP-person vart man än gick”

På lägret fick hon träffa ungdomar med samma stora musikintresse, en av anledningarna till att hon ville vara med på just musiklägret.

– Det var god mat och roliga aktiviteter. Man kände sig som en VIP-person vart man än gick.

Liam på musiklägret 2021

”Jag saknar det nu i efterhand”

Med på lägret var även 14-årige Liam. Han har typ 1-diabetes och migrän, något som påverkar hans liv mycket.

Liam på musiklägret 2021

– Jag måste hela tiden tänka på min diabetes, dygnet runt. Blodsockret stabiliseras aldrig när man har diabetes typ 1, utan man måste hela tiden själv tänka på hur man ska reglera det, berättar Liam.

Eftersom han gillar musik och sång anmälde hans mamma honom till lägret. Det blev en rolig överraskning när hon berättade att han fått en plats. Framför allt är det musiken och tipsen från sångcoachen som han tar med sig.

– Det var superbra. Jag saknar det nu i efterhand, det var en once in a life time-upplevelse. Alla var så trevliga och snälla och vi hade så roligt tillsammans, säger Liam.

Vill du också vara med på Min Stora Dags läger? Vi har flera läger på olika teman! Här kan du läsa mer.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner