Alice, 7, fick göra egen sockervadd

Att göra egen sockervadd, fixa mjukglass och leka med Pippi Långstrump. Det stod på schemat när 7-åriga Alice fick sin egna Stora Dag i Kneippbyn på Gotland.

Alice från Uppsala fick Hepatoblastom (levercancer) med metastaser i båda lungorna när hon var 2 år gammal. Alice har efter det gjort en levertransplantation. År 2018 drabbades hon på nytt av Henoch-Schönlein purpura (en typ av inflammation i blodkärl), samt IGA-nefrit (en typ av inflammation i njurarna)⁠.

”Vilken guldkant det har varit”

När Alice fick önska sig en egen Stor Dag önskade hon sig en resa till Kneippbyn resort i Visby tillsammans med sin familj. Det blev en lyckad dag fylld med glädje för familjen. Så här skrev Alice mamma efter resan:⁠

– Vilken guldkant det har varit i Alice liv att få genomföra denna resa och skapa minnen för livet som vi sparar i våra hjärtan. Minnen som är så otroligt viktiga för oss då man måste ta vara på den tiden man har tillsammans och aldrig ta något för givet. Hon har kämpat så länge och kommer att få fortsätta kämpa, men hon är en krigarprinsessa och har vunnit över sina sjukdomar. Gotland var fantastiskt! Höjdpunkten var besöket på Kneippbyn. Där fick Alice göra sin egen sockervadd och mjukglass, springa runt och leka med Pippi. Det var fantastiskt att se glädjen i hennes ögon. En helt perfekt Stor Dag och vi riktar ett stort tack till alla som gjorde denna dag möjlig.

Alice med familj

Våra Stora Dagar

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. I år får över 8 000 barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser vara med om en Stor Dag. En dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner