Lovisa är 15 år och har reumatism

Reumatism är samlingsnamnet på en mängd olika sjukdomar som angriper de delar av kroppen som påverkar hur du rör dig, till exempel skelettet, lederna och musklerna. I Sverige beräknas 200-300 barn insjukna per år.

15-åriga Lovisa är en av alla de barn och unga som lever med sjukdomen. I sin vlogg beskriver hon om vilka fördomar hon möter i sin vardag.

– Att ha reumatism innebär att att vakna nästan varje morgon med att ha ont, ta mediciner och att folk inte förstår att man inte orkar tänka när man har ont, berättar Lovisa.

”Folk behöver veta att det finns fast att det inte syns”

– Att det inte syns och folk behöver veta att det finns fast att det inte syns. Det är många som bli mobbade, för att det säger att de inte finns, säger Lovisa och fortsätter:

– Jag tycker också att det är viktigt att veta att man gör saker man egentligen inte klarar av. För att man tycker att det är roligt men kan ha väldigt ont efteråt.

Hör hela Lovisas berättelse i filmen ovan.

Var med och bidra

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. Var med och bidra till att fler barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser får vara med om en Stor Dag. En dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Bli månadsgivare

Bli en av våra glädjegivare! Som månadsgivare hos Min Stora Dag är du med varje månad och ger glada barndomsminnen till barn som kämpar.

Bli månadsgivare
Starta en insamling

Här kan du engagera dig och dina vänner i Min Stora Dags viktiga arbete. Du kan även hitta insamlingar som andra har startat.

Starta insamling
Ge en gåva

Det finns flera sätt att stödja Min Stora Dag. Tillsammans ger vi kraft och glädje till barn som kämpar!

Läs mer

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner