Inför en familjehelg i Höga kusten

Här är allt du behöver inför Min Stora Dags familjehelg i FriluftsByn i Höga kusten!

Den 15-17 september anordnar specialprojektet Hela Spektrat ett helgläger för barn med autism och deras familjer. Ankomst fredag den 15 september (från klockan 15.00) och avresa söndag 17 september (efter lunch, senast klockan 14.00).

Du åker på lägret tillsammans med din närmsta familj och under helgen finns även ytterligare sju familjer på plats. Som familj räknas också mor- och farföräldrar eller annan viktig närstående vuxen. Ansökan görs av vårdnadshavare. Dessutom kommer det finnas flera volontärer från Min Stora Dag som hjälper er med allt det praktiska under lägret.

Resa

Vi rekommenderar att ni reser med egen bil till familjehelgen. Hela Spektrat står för milersättning för resan mellan hemort och FriluftsByn. Har ni inte tillgång till bil, bokar och bekostar Hela Spektrat tågresa och vidare transport till FriluftsByn. FriluftsByn är din perfekta bas om du vill uppleva världsarvets unika natur och ligger på Skulebergets soliga sydsida.

Boende

Familjerna bor i egna stugor där alla ser lite olika ut på området. Samtliga stugor har wc/dusch samt litet kök med det viktigaste så som kyl. Samtliga stugor har nära till våra gemensamma aktiviteter och lokalen där vi äter våra måltider. Sänglinne och avresestäd ingår.

Stugorna kommer ha varierande typ av bäddar men varje familj kommer få reda på i vilken stuga de kommer bo i innan helgen för att ha möjlighet att förberedda sig för hur det kommer se ut och hur ni kommer sova.

Mat

Vi äter alla måltider i huvudbyggnaden som heter Vardagsrummet i Friluftsbyn som ligger på kort promenadavstånd från stugorna. Vid måltiderna kommer familjerna ha tillgång till ett och samma bord under hela helgen (utöver grillningen som sker utomhus).

Under helgen ingår måltider från och med middag på fredag kväll till och med lunch på söndag innan avfärd. På fredagskvällen arrangeras en gemensam grillning. Menyn för helgen skickas ut i god tid innan familjehelgen. Känner ni er osäkra på det som serveras i matsalen, så kan ni ta med mellanmål eller annan nödproviant för helgen och förvara i köket i den egna stugan.

Aktiviteter

I FriluftsByn finns möjlighet till en mängd aktiviteter. Dels de aktiviteter som arrangeras specifikt för oss, men även annat som ni självklart kan ta del av på egen hand. Läs mer om FriluftsByn här.

Hela Spektrat arrangerar en gemensam grillkväll på fredagen och även ett tillfälle att åka till äventyrsbadet Paradisbadet och få komma in en hel timme innan det öppnar för allmänheten. Kasta dig ut för pisten, koppla av i massagestationen, tävla mot vännerna i snabba rutschbanan eller ta en lång tur ner för en av Sveriges längre vattenrutschbana. Läs mer om äventyrsbadet Paradiset här.

Vi kommer också erbjuda er föräldrar tillfälle att umgås och dela erfarenheter med varandra under avslappnade former.

Utöver det erbjuder området allt från vackra vandringsleder, paddling, minigolf, fotboll, kubb och möjlighet till bad för den som vågar. Självklart deltar ni i aktiviteterna efter egen takt och förmåga.

Vad kostar det?

Inget! Familjehelgen är helt gratis och specialprojektet Hela Spektrat står för alla kostnader och milersättningen för den egna bilen till och från FriluftsByn.

Kasta dig ut för pisten, koppla av i massagestationen, tävla mot vännerna i snabba rutschbanan eller ta en låååååång tur ner för en av Sveriges längre vattenrutschbana (180 meter!)

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner