Allt du behöver veta inför din Äventyrshelg i FriluftsByn

Ta del av allt du behöver inför din Äventyrshelg i FriluftsByn vid Höga Kusten! Här hittar du all info du behöver; packlistor, schema och upplägg.

Du åker tillsammans med 14 andra ungdomar i ålder 14-18 år. Med på resan kommer det finnas fem vuxna ledare från Min Stora Dag varav en är medicinskt kunnig.

Resa:

Min Stora Dag bokar tåg och/eller flyg till och från hemort-Stockholm/Örnsköldsvik. Du som kommer från Stockholm och längre söder ut möts upp i Stockholm och åker gemensamt upp med tåg. Bussar tar oss sen från tågstationen till FriluftsByn.

Boende:

Vi bor i FriluftsByns bekväma friluftsbodar precis vid foten av Skuleberget. Här har du Höga Kustens främsta äventyr och utflyktsmål precis utanför dörren. Varje stuga har två våningssängar, så vi bor fyra personer i varje stuga, killar och tjejer var för sig. Dusch och toalett finns i intilliggande servicehus. Vi äter alla måltider bara några meter från Bodarna i FriluftsByns hjärta.

Aktiviteter:

Höga Kusten är ett av Sveriges främsta områden för friluftsliv. Här kan du uppleva mäktiga kustnära berg, djupa urskogar och en skimrande kust.

Med bas i FriluftsByn kommer vi tillsammans uppleva några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter.

Tillsammans med guide och nya kompisar testar vi på att ge dig ut och vandra, paddla och klättra! Det finns även möjlighet att bara hänga och på kvällarna umgås vi vid lägerelden.

Vad kostar det?

Lägret är helt gratis och Min Stora Dag står för alla kostnader under helgen samt för resor.

Vad ska jag packa?

Det ska vara enkelt att hänga med Min Stora Dag. Du behöver inte den senaste utrustningen för att följa med på Äventyrshelg i Friluftsbyn.

När du packar kläder är det smart att tänka enligt flerskiktsprincipen. Det vill säga ett underställ och en värmande fleece som mellanlager.

Sedan avslutar du med en jacka och ett par kängor eller ett par joggingskor med en bra sula.

Det är också bra att packa med regnkläder.

Träffa äventyraren Robin Trygg

Hej, jag heter Robin Trygg och är sedan 10 år professionell alpinist.

Våren 2011 blev jag den dittills yngsta svensken att ha bestiga världens högsta berg, Mount Everest. Idag är jag den enda i Sverige som har bestigit Mount Everest från både syd- och nordsidan.

Jag är också stolt ambassadör för Min Stora Dag.

Helgen vid Höga Kusten är en av årets absoluta höjdpunkter för mig och är något av det häftigaste jag har gjort.

Det är mäktigt att se deltagarna bevisa för sig själva att de klarade mer än vad de tror.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner