Har du autism, är mellan 12-18 år och är intresserad av tåg?

Välkommen till en unik online-aktivitet där vi tillsammans lär oss mer om tåg. Ansök om att delta på tågaktiviteten som kommer att ske digitalt den 21 november.

Hela Spektrat är ett samarbete mellan Min Stora Dag och Autism- och Aspergerförbundet. Just denna aktivitet arrangeras av Hela Spektrat och kan därför endast sökas av barn och unga med autismdiagnos.

Den 21 november anordnar Hela Spektrat en unik online-aktivitet där vi tillsammans kikar in i tågens spännande värld. Du får – via webben – en guidad rundtur till platser man annars inte får besöka, bland annat kikar vi in bakom kulisserna i SJ:s tågdepå i Hagalund. Du kommer också kunna ställa frågor till en ledande tågexpert.

Efter avslutad aktivitet skickar vi hem ett inspirerande tågset från klassiska Märklin till dig som ett minne av aktiviteten och fortsatt tågglädje på hemmaplan.

Tågaktiviteten äger rum på Zoom, en plattform där vi kommer logga in i ett stängt forum. Endast deltagare och vår tågexpert kommer delta. Eventet streamas inte för allmänheten.

Vad kostar det?
Inget! Både tågpaketet och den digitala aktiviteten är helt gratis.

För att ansöka behöver du:

  • Ha en autismdiagnos som bekräftas genom utlåtande av medicinsk personal.
  • Vara mellan 12-18 år.
  • Aktiviteten kräver att du har egen dator med internetuppkoppling då vi ej har möjlighet att hjälpa till med detta.

Det finns inget slutdatum för att ansöka, utan vi behandlar ansökningarna löpande.

Här hittar du en blankett för utlåtande från vårdpersonal (PDF för utskrift). Har du ett utlåtande som är framtaget i annat syfte kan det gå bra att använda det.


Min Stora Dag och Hela Spektrat strävar efter att så många ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner