Har du autism, är mellan 8-12 år och är intresserad av tåg?

Välkommen till en unik online-aktivitet där vi tillsammans lär oss mer om tåg. Ansök om att delta på tågaktiviteten som kommer att ske digitalt den 8 maj.

Hela Spektrat är ett samarbete mellan Min Stora Dag och Autism- och Aspergerförbundet. Just denna aktivitet arrangeras av Hela Spektrat och kan därför endast sökas av barn och unga med autismdiagnos.

Vår förra tågaktivitet blev så populär att vi nu anordnar en ny online-aktivitet den 8 maj!

Tillsammans kikar vi in i tågens värld och får – via webben – ta del av en nyinspelad film där vi med hjälp av SJ lär oss nya saker om tåg och en lokförares vardag. Du kommer också kunna ställa frågor till lokföraren Terese.

Efter avslutad aktivitet skickar vi hem ett inspirerande tågset från klassiska Märklin till dig som ett minne av aktiviteten och fortsatt tågglädje på hemmaplan.

Tågaktiviteten äger rum på Zoom, en plattform där vi kommer logga in i ett stängt forum. Endast deltagare, Min Stora Dag och lokföraren kommer delta.

Vad kostar det?

Inget! Både tågpaketet och den digitala aktiviteten är helt gratis.

För att ansöka behöver du:

  • Ha en autismdiagnos som bekräftas genom utlåtande av medicinsk personal.
  • Vara mellan 8-12 år (åldern är en rekommendation för att vi bättre ska kunna anpassa aktiviteten).
  • Aktiviteten kräver att du har egen dator med internetuppkoppling då vi ej har möjlighet att hjälpa till med detta.

Ansök senast 21 april.

Här hittar du en blankett för intyg från vårdpersonal (PDF för utskrift). Har du ett utlåtande som är framtaget i annat syfte kan det gå bra att använda det.

Min Stora Dag och Hela Spektrat strävar efter att så många ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner