Ridläger i drömlik miljö på Näs gård

Följ med Min Stora Dag på ridläger! Den 9-12 september träffas vi på underbart vackra Näs gård utanför Stockholm.

Den natursköna hästgården Näs ligger knappt en timme med bil från Stockholm. En rofylld och samtidigt upplevelserik plats där vi under fyra händelserika dagar arrangerar vårt ridläger.

Under helgen kommer vi tillbringa mycket härlig tid i ridhuset. En anläggning i absolut toppklass med allt du kan tänkas behöva. På plats finns kunniga ridinstruktörer som kommer hjälpa dig med allt det praktiska när du ska lära känna hästarna. Du får såklart även många chanser att rida. Kanske har du inga förkunskaper eller så är du redan en van ryttare? Båda fungerar bra! Vi anpassar oss efter just din förmåga.

Vi kommer även njuta av de vackra omgivningarna och naturen på andra sätt, till exempel genom att fiska, åka båt, grilla och köra fyrhjuling. De som vågar sig på ett septemberdopp i sjön Sparren får även bada. Gården har alla bekvämligheter och på nätterna sover du skönt i en nybyggd del av gården.

Du får självklart även tid till att ta det lugnt och bara umgås med de andra deltagarna. På plats under helgen finns även Min Stora Dags volontärer. En av volontärerna är medicinskt kunnig, för att ge stöd vid behov. Min Stora Dag har dock inget medicinskt ansvar.

– Jag är så både glad och stolt över att vi kan erbjuda ett så fint ridläger på just den här väldigt speciella platsen! Det här är en unik möjlighet för alla de ungdomar som önskar sig några härliga, avkopplande dagar i en lantlig, mycket vacker miljö, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag.

För att ansöka behöver du:

  • Ha en allvarlig sjukdom och/eller diagnos som bekräftas genom utlåtande av medicinsk personal.
  • Vara mellan 14-18 år och bosatt i Sverige.
  • Själv kunna ansvara för din medicinering.

Vi strävar efter att så många ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag.

Vad kostar det?

Inget! Min Stora Dag står för alla kostnader och resor under helgen.

Observera: Som du vet är det en speciell tid och Min Stora Dag sätter alltid tryggheten för våra deltagande barn och unga i första rummet. Vi följer utvecklingen av covid-19 noga och agerar utifrån Folkhälsomyndighetens specifika anvisningar och rekommendationer under planering och genomförande av lägret. Rådfråga gärna din sjukvårdskontakt om du känner dig osäker kring deltagandet eller tillhör en riskgrupp. Förändras situationen kan lägret behöva ställas in.

Här finns blankett för intyg från vårdpersonal (PDF för utskrift). Har du ett utlåtande som är framtaget i annat syfte kan det gå bra att använda det.

Det här är Näs gård

Näs gård har en lång och anrik historia. Huvudbyggnaden med sina två flyglar ligger vackert beläget vid sjön Sparren i Rösocken, Norrtälje. Gården är ett tydligt exempel på en välbevarad herrgårdsmiljö från 1700-talet.

Miljön runt Näs är tydligt präglat av historiska händelser och sammanhang samt klassas som ett kulturellt riksintresseområde.

Idag är Näs gårds främsta verksamhet ridanläggningen med ridhus, ridundervisning och inackordering av islandshästar.

Allt du behöver veta inför ridlägret

Det ska vara enkelt att hänga med Min Stora Dag.

Du behöver inte den senaste utrustningen för att följa med på vårt ridläger. Om du har egen ridutrustning som hjälm och skyddsväst som du vill ta med dig går det självklart bra – annars finns det på plats att låna.

Här får du mer information inför Min Stora Dags ridläger, både upplägg och fullständig packlista.

Möt Näs gårds ridskolehästar

Sally, Venus och Trostan. Det är tre av fem hästar som du kommer att möta på Näs gård.

Klicka nedan och läs mer om gårdens alla ridskolehästar.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner