Följ med till slottet och kungligheternas värld

Välkommen till en sagolik kväll tillsammans med två historiska kungligheter – den teaterintresserade kung Gustav III och hans danska drottning Sofia Magdalena. En onlineaktivitet där två skådespelare, utklädda till kungligheterna med 1700-talsdräkter och peruker, tar dig med på en kväll på Stockholms slott.

Det blir ett spännande besök i några av slottets stora salar där du tillsammans med andra barn förflyttas tillbaka i tiden för att uppleva hur en dag vid Gustav III:s och Sofia Magdalenas hov kunde gå till. Följ med när kungaparet gör sin ”morgontoalett” inför publik i sitt sovrum och se hur det gick till när kungen fick besök. Gustav III och Sofia Magdalena, som var Sveriges kung och drottning i slutet av 1700-talet, ger er bästa tipsen för hur du ska buga inför en kunglighet.

Vad tyckte kungligheterna om att bli påklädda inför publik? Och hur gick det till när de på 1700-talet åt middag flera timmar i sträck? Det och lite till får du veta mer om den 20 april.

Ni ses online i ett slutet forum. De historiska kungligheterna tycker om att berätta om sig själva, så den som vill ställa frågor ska passa på! Om du vill får dina föräldrar självklart hjälpa till med datorn och vara med under träffen.

Inför onlineträffen får du även en överraskning hemskickad som får dig att känna dig extra kunglig för kvällen.

Ansök om en unik kväll i kungligheternas tecken!

Det här behöver du för att delta:

Aktiviteten kräver att du kan koppla upp dig till nätet. Vi rekommenderar att du har en dator men det går såklart även bra med telefon eller surfplatta. Vi kommer träffas online på plattformen Zoom, där endast deltagare, Min Stora Dag och de historiska kungligheterna kommer att delta.

Under träffen får du gärna ha kameran på. Det här för att det är roligt att se varandra. Men det är helt frivilligt, och är man inte bekväm med att ha kameran på går det även bra utan.

Vad kostar det?

Inget! Min Stora Dags upplevelser är alltid gratis.

För att ansöka behöver du:

• Ha en allvarlig sjukdom och/eller diagnos som bekräftas genom utlåtande av medicinsk personal.
• Vara mellan 8-11 år (det går självklart att vara både yngre och äldre, men aktiviteten vänder sig till denna målgrupp).

Få en försmak av aktiviteten:

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner