Familjehelg på vackra Marholmen i Roslagen

Välkommen till en familjehelg på ön Marholmen i Roslagen utanför Stockholm den 24–26 september. Just den här aktiviteten arrangeras av Hela Spektrat och kan därför endast sökas av barn och unga mellan 8 och 12 år med autismdiagnos. Hela Spektrat är ett samarbete mellan Min Stora Dag och Autism- och Aspergerförbundet.

Under en helg i september får ni som familj möjlighet att umgås tillsammans i en fantastisk skärgårdsmiljö. Familjehelgen arrangeras för totalt tio familjer och passar extra bra för de barn som har ett intresse för djur och natur.

På ön Marholmen finns möjlighet till en mängd aktiviteter, både på egen hand och tillsammans med oss. Följ med på Hela Spektrats grillkväll eller träffa hundar och kaniner när vi får besök av den ideella föreningen Lära med djur som tar med några av sina fyrbenta vänner för en härlig stund tillsammans. Det finns såklart även möjlighet att bara koppla av i den härliga skärgårdsmiljön. Varje familj bor i en egen mysig stuga på området med naturen runt hörnet.

Vi rekommenderar att ni har tillgång till egen bil för resan till och från hemort och Marholmen.

Vad kostar det?

Inget! Familjehelgen är helt gratis och specialprojektet Hela Spektrat står för alla kostnader under helgen, inklusive milersättning för den egna bilen för resorna mellan hemort och Marholmen.

För att ansöka behöver du:

• Ha en autismdiagnos som bekräftas genom intyg av medicinsk personal
• Vara mellan 8 och 12 år (åldern är en rekommendation för att vi bättre ska kunna anpassa aktiviteten)
• Aktiviteten inkluderar även din närmaste familj, dock max 6 personer totalt

Ansök senast 5 juli. Är det flera barn i familjen som har autism, ansök då bara för ett av barnen. Skriv gärna i ansökan om fler av barnen har autismdiagnos.

Observera: Som du vet är det en speciell tid och Min Stora Dag sätter alltid tryggheten för våra deltagande barn och unga i första rummet. Vi följer utvecklingen av covid-19 noga och agerar utifrån Folkhälsomyndighetens specifika anvisningar och rekommendationer under planering och genomförande av familjehelgen. Rådfråga gärna din sjukvårdskontakt om du känner dig osäker kring deltagandet eller tillhör en riskgrupp. Förändras situationen kan lägret behöva ställas in.

Min Stora Dag och Hela Spektrat strävar efter att så många ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag.

Allt du behöver veta inför familjehelgen

Här hittar du massa bra information inför familjehelgen på Marholmen.

Läs mer om hur vi kommer att bo, var vi kommer att äta och vilka aktiviteter som erbjuds under helgen.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner