Familjehelg i vackra Höga kusten

Välkommen till en familjehelg i FriluftsByn i Höga kusten utanför Örnsköldsvik den 15-17 september. Just den här aktiviteten arrangeras av Hela Spektrat och kan därför endast sökas av barn och unga mellan 9-13 år med autismdiagnos. Hela Spektrat är ett samarbete mellan Min Stora Dag och Autism Sverige. Läs mer om projektet här. 

Under en helg i september får ni som familj möjlighet att umgås tillsammans i en fantastisk kustmiljö i världsarvet Höga kusten. Familjehelgen arrangeras för totalt åtta familjer och passar extra bra för de barn som har ett intresse för natur och bad.

I FriluftsByn finns möjlighet till en mängd aktiviteter, både på egen hand och tillsammans med oss. Följ med på Hela Spektrats grillkväll eller när vi åker till Paradisbadet där vi får möjlighet att komma in själva en hel timme innan det öppnar för allmänheten. Det finns såklart även möjlighet att bara koppla av i den härliga friluftsmiljön.

Hur bor man?

Varje familj bor i en egen stuga på området med naturen runt hörnet.

Hur reser man?

Vi rekommenderar att ni har tillgång till egen bil för resan till och från hemort till FriluftsByn. Hela Spektrat står för milersättning.

Vad kostar det?

Inget! Familjehelgen är helt kostnadsfri och specialprojektet Hela Spektrat står för alla kostnader under helgen, inklusive milersättning för den egna bilen för resorna mellan hemort och FriluftsByn.

För att ansöka behöver du:

  • Ha en autismdiagnos som bekräftas genom utlåtande av medicinsk personal
  • Vara mellan 9 och 13 år (åldern är en rekommendation för att vi bättre ska kunna anpassa helgen)
  • Helgen inkluderar även din närmaste familj, max 5 personer totalt

Ansök senast 8 juni. Är det fler barn i familjen som har autism, ansök då bara för ett av barnen.

Skriv gärna i ansökan om fler av barnen har autismdiagnos.

Min Stora Dag och Hela Spektrat strävar efter att så många ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag.

Här finns blankett för intyg från vårdpersonal (PDF för utskrift). Har du ett utlåtande som är framtaget i annat syfte kan det gå bra att använda det.

Observera: Vissa av våra fysiska gruppaktiviteter och läger kan innebära en ökad risk för infektioner, t.ex. covid. Rådfråga alltid er ansvariga sjukhuskontakt om ni är osäkra på om en aktivitet är lämplig för ditt barn. Min Stora Dag följer allmänna rekommendationer men har inga egna regler eller rekommendationer avseende vaccinationer etc. Vid uppvisande av sjukdomssymptom råder vi till att avstå från deltagande.

Allt du behöver veta inför familjehelgen

Här hittar du massa bra information inför familjehelgen i Höga kusten.

Läs mer om hur vi kommer att bo, var vi kommer att äta och vilka aktiviteter som erbjuds under helgen!

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner