Äventyrsläger vid Höga kusten

Välkommen till ett av läger fullt med äventyr och häftiga naturupplevelser. Följ med Min Stora Dag på äventyrslägret vid Höga kusten den 18-21 maj. Gör din ansökan längre ned på sidan.

För sjunde året i rad arrangerar Min Stora Dag det populära äventyrslägret i FriluftsByn vid Höga kusten.

Under fyra härliga, händelserika dagar får du njuta av den vackra miljön och bland annat prova på att klättra, paddla och vandra tillsammans med Friluftsbyns grundare Jerry Engström. Ni kommer att bo i bekväma friluftsbodar och självklart blir det även mycket häng vid lägerelden.

”Det var det roligaste jag någonsin varit med om” – Meja, tidigare deltagare

Du får såklart även ta det lugnt. Aktiviteterna görs alltid efter egen takt och förmåga. På plats under helgen finns även Min Stora Dags volontärer. En av volontärerna är medicinskt kunnig för att kunna ge stöd vid behov. Min Stora Dag har dock inget medicinskt ansvar.

Vill du se hur det sett ut tidigare år? Kolla in när deltagarna klättrade tillsammans!

För att ansöka behöver du:

  • Ha en allvarlig sjukdom och/eller diagnos som bekräftas genom intyg av medicinsk personal
  • Vara mellan 14 och 17 år, bosatt i Sverige
  • Själv kunna ansvara för din medicinering

Vad kostar det?

Inget! Min Stora Dags aktiviteter är helt gratis och organisationen står för alla kostnader och resor under helgen.

Observera att barn och ungdomar som inte fått en Stor Dag tidigare prioriteras, men man är inte garanterad en plats bara för att man inte gjort något med Min Stora Dag tidigare. Ett tips är att inte berätta för sitt barn om ansökan förrän barnet fått plats på aktiviteten. På så sätt kan man undvika eventuell besvikelse.

Här finns blankett för intyg från vårdpersonal (PDF för utskrift). Har du ett utlåtande som är framtaget i annat syfte kan det gå bra att använda det.

Allt du behöver veta inför äventyrslägret

Höga Kusten är världens högsta kustlinje och en av Sveriges vackraste platser. Vyer som gör dig andlös. Vid Höga kusten hittar du storslagna aktiviteter, men också lugna fiskevatten och oändliga möjligheter till att vara aktiv i naturen.

Det ska vara enkelt att hänga med Min Stora Dag. Du behöver inte den senaste utrustningen för att följa med på vårt äventyrsläger.

Här hittar du all info du behöver, bland annat fullständig packlista och upplägg för lägret.

Mejas stora äventyr: Läger vid Höga kusten

Meja var en av deltagarna på Min Stora Dags äventyrsläger 2020.

Meja har epilepsi och kan sällan göra något på egen hand. Så när hon skulle iväg på äventyrsläger var det första gången hon reste iväg utan sin familj. Det visade sig bli ett fantastiskt äventyr hon sent kommer att glömma!

Klicka nedan och läs hela hennes historia.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner