Äventyrsläger vid Höga kusten

Välkommen till ett av våra mest uppskattade läger! Följ med Min Stora Dag på det härliga äventyrslägret vid Höga kusten den 26-29 augusti.

För femte året i rad arrangerar Min Stora Dag det populära äventyrslägret i Friluftsbyn vid Höga kusten.

Under fyra härliga, händelserika dagar får du njuta av den vackra miljön och bland annat prova på att klättra, paddla och vandra tillsammans med Friluftsbyns grundare Jerry Engström. Ni kommer bo i bekväma friluftsbodar och självklart blir det även mycket häng vid lägerelden.

”Det var det roligaste jag någonsin varit med om” – Meja, 14 år, deltagare på äventyrslägret 2020

Du får såklart även ta det lugnt också. Aktiviteterna görs alltid efter egen takt och förmåga. På plats under helgen finns även Min Stora Dags volontärer. En av volontärerna är medicinskt kunnig, för att ge stöd vid behov. Min Stora Dag har dock inget medicinskt ansvar.

För att ansöka behöver du:

  • Ha en allvarlig sjukdom och/eller diagnos som bekräftas genom utlåtande av medicinsk personal.
  • Vara mellan 14-18 år och bosatt i Sverige.
  • Själv kunna ansvara för din medicinering.

Min Stora Dag strävar efter att så många ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag.

Vad kostar det?

Inget! Min Stora Dags aktiviteter är helt gratis och organisationen står för alla kostnader och resor under helgen.

Observera: Som du vet är det en speciell tid och Min Stora Dag sätter alltid tryggheten för våra deltagande barn och unga i första rummet. Vi följer utvecklingen av covid-19 noga och agerar utifrån Folkhälsomyndighetens specifika anvisningar och rekommendationer under planering och genomförande av lägret. Rådfråga gärna din sjukvårdskontakt om du känner dig osäker kring deltagandet eller tillhör en riskgrupp. Förändras situationen kan lägret behöva ställas in.

Här finns blankett för intyg från vårdpersonal (PDF för utskrift). Har du ett utlåtande som är framtaget i annat syfte kan det gå bra att använda det.

Allt du behöver veta inför äventyrslägret

Höga Kusten är världens högsta kustlinje och en av Sveriges vackraste platser. Vyer som gör dig andlös. Vid Höga kusten hittar du storslagna aktiviteter, men också lugna fiskevatten och oändliga möjligheter till att vara aktiv i naturen.

Det ska vara enkelt att hänga med Min Stora Dag. Du behöver inte den senaste utrustningen för att följa med på vårt äventyrsläger.

Här hittar du all info du behöver, bland annat fullständig packlista och upplägg för lägret.

Mejas stora äventyr: Läger vid Höga kusten

Meja, 14 år, var en av deltagarna på Min Stora Dags äventyrsläger 2020.

Meja har epilepsi och kan sällan göra något på egen hand. Så när hon skulle iväg på äventyrsläger var det första gången hon reste iväg utan sin familj. Det visade sig bli ett fantastiskt äventyr hon sent kommer att glömma!

Klicka nedan och läs hela hennes historia.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner